Hundmat till pomeranian

Det är viktigt att den mat våra valpar och vuxna hundar äter är av bra kvallité. Det finns flera olika sorter som alla duger utmärkt som helfoder. Dessa köper du antingen på din zooaffär eller hos veterinären. Den hundmat som säljs i våra matbutiker är inget jag rekommenderar. Kvallitetsfoder innehåller väl avvägda mängder av vitaminer, mineraler och annat viktigt som hunden behöver för att må bra. Även om man kan tycka att dessa foder är något dyrare så anser jag att man spar in dessa pengar genom att man får en friskare hund.

När du hämtat din valp så är det viktigt att du tar reda på vad uppfödaren givit valpen för mat. Vill du sedan välja annat märke än uppfödaren så kan det vara klokt att du kör en invänjningsperiod. Det gör du genom att du först börjar med maten som uppfödaren gav och efter ett par dagar kan du ge både den maten som den nyss ätit och lite av den nya. Så gör du under en period till du till slut bytit ut all den mat uppfödaren gav till den nya sorten. Anledningen till att man bör ha en invänjningsperiod är för att valpen lätt kan få problem med magen om man byter foder direkt utan invänjning. Denna metod är även bra att göra på vuxna hundar om man vill byta foder och vara säker på att magen hinner med samt hinna märka om hunden eventuellt reagerar negativt på det nya fodret.

När det kommer till att välja mat till den vuxna hunden så finns en mängd alternativ. Det är då bra att prata med personalen på din zooaffär och låta dom berätta om för och nackdelar. Det finns foder för hundar i olika storlekar, hundar med olika pälskvallite, äldre hundar, hundar som behöver reglera vikten, överkänsliga hundar, den kräsna hunden och foder med olika innehåll och smak. Vissa hundfoder går bara att köpa hos veterinären och det är exempelvis foder för hundar som är överkänsliga på något sätt.

Här nere kan du se en del av de märken och fodersorter som erbjuds ute i handeln. Klicka på bilden och läs mer.

89176 89174 90219 89626 88347 88518 88372 134712 135232 153828 153625 147266 Puppy adult Sensi dog